Prøv Sverige i efteråret

Sverige er et populært rejsemål for mange danskere og uanset, om man vil af sted én eller flere dage, byder Sverige i år på masser af eventyr og leg med alt fra elgsafari til Nordeuropas længste svævebane eller Malmøs 19 temalegepladser.

Efteråret står for døren, og for mange betyder det, at det er tid til at holde ferie. Hvis man planlægger at tage en kortere tur i efterårsferien eller senere, er særligt Skåne og Malmø velegnede destinationer til en endagsudflugt med en transporttid på bare 30 min. fra København.

Malmø er kendt for sine sjove, kreative temalegepladser, og der er netop åbnet to nye, heriblandt en teaterlegeplads, hvor børnene kan øve sig i at optræde. Byen er oplagt til familier, der gerne vil på en endagstur i efterårsferien med mulighed for at kombinere sjov og leg med shopping, hyggelige gågader og restauranter. Den lave kronekurs betyder, at man får meget for pengene.

Er man til en lidt længere tur i efteråret, er Småland et særligt godt område for familier, som gerne vil opleve eventyr i ferien. Her er rig mulighed for vild leg med alt fra Little Rock Lake, som er Nordeuropas længste svævebane, spændende mountainbikeruter, elgsafari og meget mere.

VisitSweden giver her sine bedste tips til en efterårsferie i Sverige:

Leg på Malmøs 19 kreative temalegepladser
I Malmø finder man sjove og interaktive legepladser med forskellige temaer over hele byen. Nu er der kommet to nye af slagsen, og byen har derfor hele 19 legepladser at tilbyde. Den flotte og spændende teaterlegeplads blev indviet i Pildammsparken i august og er det perfekte sted for små scenekunstnere at øve sig i at stå i rampelyset. På den nye fiskelegeplads på Möllevången kan man lege med delfiner og søuhyrer eller spille bordtennis i sandhavet.
Læs mere om de to nye temalegepladser:
Teaterlekplatsen
Fiskelekplatsen
Se her et samlet kort over Malmøs 19 temalegepladser: www.malmo.se

Oplev naturens legeplads i Fulltofta Naturcentrum
Fulltofta Naturcentrum er et moderne oplevelsescenter, hvor man lærer om naturen, og hvordan mennesket påvirker den både gennem leg og fordybende fakta. Naturcenteret er for hele familien og er særligt velegnet for børn i skolealderen. Det ligger kun 70 km fra København midt i den flotte svenske natur i Skåne.
Se www.skanskalandskap.se
Første søndag i efterårsferien, den 12. oktober, afholder de en helt særlig naturdag med friluftsaktiviteter for hele familien. Se mere om arrangementet her: Fulltoftadagen 2014

Flyv gennem træerne i Nordeuropas længste zipline i Småland
Little Rock Lake Zipline er Nordeuropas længste zipline, der åbnede i foråret 2014. Banens samlede længde er 1.570 meter, og med 11 stationer gennem Smålands natur kan man svæve i hastigheder op til 70 km i timen gennem store skove og over fire søer. Ziplinen er åben hele året rundt for booking. For mere information om Little Rock Lake Zipline: www.littlerocklake.com

Tag på udendørs eventyr på Isaberg Mountain Resort
I det vestlige Småland ca. tre timers kørsel fra København finder man Isaberg Mountain Resort, der byder på et spændende udendørs eventyr med hele familien. Her er rig mulighed for mange forskellige udendørs aktiviteter for enhver smag, alt fra mountainbike til eventyrbanen Tree Top Adventure.
Op til efterårsferien er der særligt gode tilbud for familien med vægt på adventure-aktiviteter. Se www.isaberg.com

Leg med dyr på elgsafari i Småland
I elgparken kan du i egen bil eller med stedets tog opleve det majestætiske dyr helt tæt på. Langs en tre km slingrende skovvej græsser elgene i deres naturlige miljø, og der er mulighed for et fantastisk udsyn til det ellers sky dyr. Besøg også bisondalen, hvor du kan opleve vilde amerikanske bisonokser. På Smålandets gamle gård fra 1700-tallet kan du smage elgkød i de naturskønne omgivelser, mens børnene leger med gårdens geder. Se www.smalandet.se

Tag på eventyr under vand i Havets Hus
Havets Hus i Vestsverige byder på hele 40 akvarier fyldt med fascinerende skabninger. Her kan man få lov til at mærke søstjerner og krabber og se på hajer, rokker og havål, som svømmer lige over dit hoved i akvariet tunnel. Se: http://www.havetshus.se

Hop i eventyrbadet i Skånes største vandland, Högevall
Högevall er Skånes største og mest moderne badeland. Her er alt for jer, der kan lide spænding og udfordringer i vandet. I eventyrbadet kan du få et vildt sus i maven med den 213 meter lange vandrutsjebane, og for de mindste er der masser af mulighed for at plaske og lege i junglebadet. Kan du lide at svømme roligt, kan du også hoppe en tur i svømmebassinet og derefter slappe af i spabadet. Se www.hogevall.se/sv/Bad/

God tur til Sverige !

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer

VisitSweden har et meget udførligt website, der kan besvare mange af dine spørgsmål om Sverige – både sommer, efterår og vinter.

www.visitsweden.dk


Udgivet

i

af

Tags: